Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Αναβλήθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Αλληλέγγυοι εναντίον ΜΑΤ

Πλειστηριασμός ακινήτου είχε προγραμματιστεί για τις 16.00 το μεσημέρι της Τετάρτης με τις δικαστικές αρχές να έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα... μέτρα που θα τους βοηθούσαν να φέρουν σε πέρας την αρπαγή της πρώτης κατοικίας ανέργου, πρώην ελεύθερου επαγγελματία και με διαγνωσμένο ποσοστό αναπηρίας 85%.


Μέλη επιτροπών και οργανώσεων ενάντια στους πλειστηριασμο΄θς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πριν τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό. Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν στην αίθουσα που επρόκειτο να γίνει η διαδικασία όπου είχαν να αντιμετωπίσουν να αντιμετωπίσουν μια διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί για να περιφρουρήσει τη διαδικασία. Αυτό μάλιστα συνέβη για δεύτερη φορά καθώς ανάλογο επεισόδιο έλαβε χώρα και στις 20 Ιουλίου 2016.

Το πως οι δικαστικές αρχές βασίζονται στα ΜΑΤ προκειμένου να φέρουν εις πέρας πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα seleo.gr.

Ο άνεργος, πρώην ελεύθερος επαγγελματίας, και με διαγνωσμένο ποσοστό αναπηρίας 85%, δεν ήταν παρών στη διαδικασία, είχε όμως δημοσιεύσει τις προηγούμενες μέρες στο διαδίκτυο μία δήλωση του:

«Εγώ είμαι ένας ολικά ανάπηρος, με ποσοστό αναπηρίας 85% πιστοποιημένο από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, (ΚΕ.Π.Α.) με πολλά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Δεν έχω κανένα έσοδο, διότι ενώ κατέθεσα τα δικαιολογητικά και την αίτηση για κρίση από επιτροπή για χορήγηση ποσοστού αναπηρίας για συνταξιοδότηση το 2010, λόγω κατάργησης των επιτροπών και την δημιουργία των ΚΕΠΑ, μου επέστρεψαν με συστημένο τον φάκελό που είχα καταθέσει, ενημερώνοντάς με ότι πρέπει να ξεκινήσω τη διαδικασία αυτή από την αρχή στα ΚΕΠΑ. Τελικά, πέρασα από επιτροπή και πήρα την απόφαση στα τέλη του 2014. Όλα αυτά τα χρόνια που δεν εργαζόμουν το ταμείο μου, ο ΟΑΕΕ, με χρέωνε με εισφορές και τελικά δεν μου χορήγησαν σύνταξη, λόγω οφειλών!» και προσθέτει:

«Έχω μηδενικό εισόδημα, είμαι άπορος με βιβλιάριο απορίας του Δήμου μου, για να μπορώ να έχω τα στοιχειώδη φάρμακα που χρειάζομαι για να κρατηθώ στη ζωή».

Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος, ο λόγος που έφτασε σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι δεν πληρώθηκε για ένα έργο της ΕΡΤ που είχε αναλάβει η εταιρεία του: «Είχα μια εταιρία Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. και σαν υπεργολάβος, εγκατέστησα τους πομπούς για την ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε. και κατασκεύασα το σύγχρονο STUDIO Δ' της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ, βρήκε τρόπο να πληρώσει τους υπεργολάβους-Ιταλικές εταιρίες και την έκπτωτη εταιρία, αφήνοντας παντελώς απλήρωτη την δική μου εταιρία. Για το θέμα ενημερώθηκε ο τότε αρμόδιος Υπουργός, οι μετέπειτα Υπουργοί και το γραφείο του Πρωθυπουργού, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο υποσχέσεις.

Για τα έργα αυτά, πήρα δάνεια και έβαλα το σπίτι μου εγγύηση για το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας μου. Αφήνοντας με απλήρωτο η ΕΡΤ, δεν μπορούσα να αποπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, και ταυτόχρονα από την πίεση των καταστάσεων αυτών, καταστράφηκε η υγεία μου, αφήνοντάς με ολικά ανάπηρο με πολλά και σοβαρότατα προβλήματα»

Στην επιστολή του τονίζει επίσης ότι βρίσκεται «στη διαδικασία υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 Κατσέλη, αλλά οι τράπεζες δεν μου χορηγούν τα απαραίτητα για την υπαγωγή στην προστασία του νόμου αντίγραφα δανειακών συμβάσεων».


Πηγή: http://www.alterthess.gr/content/anavlithike-pleistiriasmos-protis-katoikias-allileggyoi-enantion-mat

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ThA8KZ2t66I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου