Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ!ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων-Κατοίκων στην Τούμπα καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην διαδήλωση που πραγματοποίησαν οι  επιτροπές αγώνα των κατοίκων Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης στις Σκουριές στις 20/03/2015.
Η επίθεση των ΜΑΤ έγινε για να σταματήσει την απαίτηση για διαδήλωση στον Κάκαβο, που έχει απαγορευτεί για 2η φορά από την κυβέρνηση (η πρώτη πορεία μετά τις εκλογές έγινε στις 15/02/2015).
Στην διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης που διέλυσε την διαδήλωση συνελήφθη ο συν. Διονύσης Παλιούρας(μέλος του Συντονισμού μας) και κατά την γνωστή τακτική τρομοκράτησης της αστυνομίας, φορτώθηκε με ανυπόστατες κι αυθαίρετες κατηγορίες, συγκεκριμένα η συμμετοχή του στην πορεία μετατράπηκε σε «στάση και αντίσταση κατά της αρχής» !! Αξίζει να σημειωθεί πως η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς με πολιτικά παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως δεν θα παραβρίσκονται στις διαδηλώσεις !!
Η μεγαλειώδης διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου 28/03/2015 δηλώνει την παλλαϊκή καταδίκη της Ελντοράντο Γκόλντ  και διατρανώνει την απαίτηση του λαού σταματήσει  κάθε εξορυκτική δραστηριότητα που καταστρέφουν την περιοχή και σβήνουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίες δημιουργώντας μη αντιστρεπτές καταστροφές.
Τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη επένδυση είναι αδίστακτα. Με τις πλάτες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλα και της σημερινής (παρά τις εξαγγελίες και τη προσωρινή ανάκληση αδειών για επανέλεγχο από τα αρμόδια υπουργεία) εργάζονται νυχθημερόν, δημιουργώντας τετελεσμένα που αφορούν όλη την βόρεια Ελλάδα (Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Ροδόπη, Έβρος). Ενώ προσπαθούν να διχάσουν την τοπική κοινωνία εκβιάζοντας με απόλυση τους εργαζόμενους στην εταιρεία.
Για μας είναι ξεκάθαρο πως οι διώξεις των αγωνιστών προσπαθούν να εκβιάσουν και να φοβίσουν. Δεν τα κατάφεραν ως τώρα και δεν θα τα καταφέρουν και τώρα.
Απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών στον συναγωνιστή Διονύση Παλιούρα και στους 350 αγωνιστές που εδώ και καιρό είναι όμηροι των χαλκευμένων κατηγοριών κι απειλούνται να συρθούν στα δικαστήρια
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους διωκόμενους αγωνιστές.
Να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου