Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΟΧΙ στις ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ!

ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ-ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ   ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ…  ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ …  ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ…  ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

  Το καυτό θέμα των κατασχέσεων-πλειστηριασμών χτυπά την πόρτα σε πολλά νοικοκυριά της χώρας, με το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού αυτή τη στιγμή βουτηγμένο στον εφιάλτη της ανεργίας και με ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών να βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι υπηρέτες των μνημονιακών πολιτικών και πρακτικών (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ) έρχονται να μας επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν ίχνος δικαιωμάτων στον λαό που μέρα με τη μέρα ζει μέσα στην εξαθλίωση, μια εξαθλίωση που δεν έχει προηγούμενο.
Η συγκυβέρνηση (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ) δεν αρκείται στο ότι ήδη από  την 1η Ιανουαρίου 2014 έχει ανοίξει τον δρόμο για μαζικές κατασχέσεις σπιτιών από τις Τράπεζες απελευθερώνοντας, υπό προϋποθέσεις, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ. 
 Τώρα διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την επιτάχυνση των μαζικών πλειστηριασμών με FAST TRUCK διαδικασίες (μέσα σε 8 μήνες) και «για ένα πιάτο φακές» στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.
Σύμφωνα με τον ΝΕΟ Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι δίκες γίνονται χωρίς μαρτυρικές καταθέσεις ενώ για την διαδικασία της Αναγκαστικής Εκτέλεσης (η διαδικασία της Κατάσχεσης και του Πλειστηριασμού, με απλά Ελληνικά), η οποία διαδικασία γίνεται fast track, ελαχιστοποιούνται τα ένδικα μέσα άμυνας, καθίσταται προσιτή σε όλους μέσω διαδικτύου και το κυριότερο: ικανοποιούνται προνομιακά πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες), ενώ με τον μέχρι τώρα ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ικανοποιούνταν πρωτίστως οι εργατικές αξιώσεις, εν συνεχεία τ ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο και μετά οι πιστωτές.
Ο δρόμος για την επανάκτηση της συλλογικής μας δράσης για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι μακρύς αλλα και η μόνη μας ελπίδα στο «καταχείμωνο» της ηττοπάθειας και της αναζήτησης «σωτήρων» και μαγικών λύσεων κι αναθέσεων, όπως κι αν λέγονται αυτές.
 Ο αγώνας μας συνδέεται με τον συνολικότερο αγώνα του λαού μας για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., για παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό για όλους. 
Σ` αυτή τη συνολική επίθεση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. 
·         Η στέγη της λαϊκής οικογένειας είναι κοινωνικό δικαίωμα. 
·         Μένουμε μακριά από αυταπάτες για νομική επίλυση του ζητήματος. Μόνη διέξοδος οι συλλογικοί μας αγώνες.
·         Να απλώσουμε το μήνυμα  της σθεναρής  και ανυποχώρητης αντίστασης  με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας».
·         Να οργανώσουμε στη γειτονιά μας, στους χώρους δουλειάς συζητήσεις, μορφές πληροφόρησης αλλά και μαζικής αντίδρασης με στόχο  την αποτροπή και την ανάσχεση  αυτής  της επικείμενης  και εκτεταμένης  μορφής  φτωχοποίησης και καταστροφής .
Πιο συγκεκριμένα  είναι λοιπόν αναγκαίο να οργανωθούμε και να παλέψουμε για :
·         την αποτροπή των πλειστηριασμών! Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός. Με μαζική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
·         το να μην αφήσουμε να πεταχτεί καμιά οικογένεια στο δρόμο! Ακόμα κι αν γίνουν οι πλειστηριασμοί, η μάχη δεν χάθηκε. Στην Ισπανία ολόκληρες γειτονιές έφτιαχναν «αλυσίδες» γύρω από τα υπό κατάσχεση ακίνητα. Μπορούμε, κινητοποιώντας τις γειτονιές μας, να αποτρέψουμε τις εξώσεις οικογενειών από τα σπίτια τους.
·         Να χτίσουμε ένα κίνημα ανατροπής! Το πρόβλημα των πλειστηριασμών είναι μόνο ένα μέσα στα πολλά άλλα. Για να πετύχουμε σημαντικές νίκες και να αλλάξουμε τις ζωές μας, χρειάζεται να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα ανατροπής των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση!
Αντίσταση, οργάνωση, αγώνας , αλληλεγγύη.
Δίκτυο ενημέρωσης & αλληλεγγύης στα τηλέφωνα 6906577337-6976906286 .ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ  
                            
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου